فهرست مطالب

New Applied Studies in Management, Economics & Accounting - Volume:3 Issue: 4, 2021

Journal of New Applied Studies in Management, Economics & Accounting
Volume:3 Issue: 4, 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/01/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا پزشکی زاده*، فریبرز عوض زاده، سیده رجا غالبی صفحات 7-33

    بر اساس تیوری نمایندگی و تیوری هزینه معاملات، مدیران از هر فرصتی در جهت کسب منافع شخصی استفاده می کنند و این عمل لزوما تامین کننده منافع سهامداران نمی باشد؛ لذا این امکان وجود دارد که مدیران جهت کتمان نمودن این انتقال ثروت اقدام به مدیریت سود نمایند. از طرفی عملکرد و سلامت مالی شرکت از جمله شاخص هایی می باشد که سهامداران و استفاده کنندگان صورتهای مالی توجه ویژه ای به آنها دارند و مدیران نیز با توجه به عملکرد و وضعیت مالی واحد تجاری بر اساس انگیزه های مشخص اقدام به تصمیمات مرتبط با مدیریت سود می نماید. هدف این پژوهش بررسی رابطه عملکرد و درماندگی مالی واحد تجاری با تصمیمات مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نمونه مورد بررسی شامل 88 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد و دوره مورد بررسی از سال 1392 الی 1397 است. جهت آزمون فرضیات پژوهش از داده های تلفیقی و رگرسیون چند متغیره و معادلات هم زمان و مقایسه میانگین ها استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که رابطه منفی و معناداری بین عملکرد واحد تجاری و تصمیمات مدیریت سود وجود دارد. از طرفی یافته ها موید وجود رابطه مثبت و متقابلی بین درماندگی مالی و مدیریت سود می باشد؛ مضافا آنکه میانگین مدیریت سود در شرکت های زیان ده بیشتر است.

    کلیدواژگان: عملکرد، درماندگی مالی، مدیریت سود
  • سیدعلیرضا میرعرب بایگی، هاشم مکاری*، محمدرضا تارانی صفحات 34-47

    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر رشد شرکت و عملکرد مالی بر بازده سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد؛ این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا رشد شرکت و عملکرد مالی بر بازده سرمایه گذاری تاثیرگذار است یا خیر؟ متغیرهای عملکرد مالی و رشد شرکت به عنوان متغیر مستقل و بازده سرمایه گذاری متغیر وابسته می باشند. برای پاسخگویی به این پرسش، نمونه ای به تعداد 79 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در دوره زمانی 1390 لغایت 1397 مورد بررسی قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل رگرسیون استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد بین رشد شرکت و بازده سرمایه گذاری و همچنین بین عملکرد مالی و بازده سرمایه گذاری، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: رشد شرکت، عملکرد مالی، بازده سرمایه گذاری
  • سجاد بحری صفحات 48-58

    هدف این پژوهش مقایسه روش تامین مالی از طریق افزایش سرمایه با روش استقراض از بانک ها در مراحل رشد و بلوغ چرخه عمر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. برای دستیابی به این هدف، در محاسبه چرخه عمر شرکت از مدل دیکنسون (2011) استفاده گردید، نمونه ی آماری شامل 80 شرکت طی دوره زمانی 1388 تا 1397 می-باشد. آزمون فرضیه ها توسط مقایسه میانگین ها و با استفاده از نرم افزار ایویوز انجام شد. نتایج نشان دادند که در مرحله رشد شرکت ها، تامین مالی از طریق افزایش سرمایه نقدی بیشتر از استقراض از بانک ها صورت نمی پذیرد؛ در حالیکه در مرحله بلوغ شرکت ها، تامین مالی از طریق استقراض از بانک ها بیشتر از سرمایه نقدی صورت می پذیرد.

    کلیدواژگان: چرخه عمر شرکت، تامین مالی، افزایش سرمایه، استقراض
  • میلاد شاهواروقی فراهانی صفحات 59-83

    بسیار دشوار است که به بازار سرمایه (سهام) به عنوان یک شخص نگاه نکرد. این بازار دارای احوالاتی است که میتواند از حالتی ناخوش به حالتی سرخوش تغییر یابد. میتواند شتابان عمل کند و روز بعد اصلاحاتی را به همراه داشته باشد. اکنون سوالی بوجود میآید و آن این است که آیا علم روانشناسی میتواند در فهم و درک بازار سرمایه به ما کمک کند؟ آیا تجزیه و تحلیل احوالات بازار به ما بینشی درباره راهبردهای معاملاتیمان میدهد؟ نظریه های مالی رفتاری پیشنهاد میکنند که این امکان وجود دارد. اکثر سرمایهگذاران بدون توجه به احوالات و شرایط بازار اقدام به سرمایهگذاری میکنند در حالیکه با شناسایی نوع رفتار بازار میتوان نتایج بهتری را بدست آورد. هدف اصلی ما از پرداختن به این موضوع، شناسایی عوامل روانشناختی بازار و مرور برخی مفاهیم مانند مالی- عصبی، مالی- عاطفی و مالی- هورمون است. ازجمله مزیتهای این مقاله، نگاهی جامع به مقوله مالی رفتاری به همراه سایر بخشهای مربوطه و نوین مانند مالی عصبی، مالی عاطفی و مالی هورمون است که اغلب به شیوه ای مجزا مورد بررسی قرار گرفتهاند .جهت ارایه این مقاله از منابع گوناگون و جداول متنوعی به همراه تصاویر بهره برده شده است که میتوانند درک بهتری از مطالب ارایه دهند .

    کلیدواژگان: مالی رفتاری، مالی عصبی، مالی هورمون، مالی هیجان، رفتار عقلایی، کارایی بازار
  • فرزین خوشکار *، هانیه خسروانی پور، فائزه عسجدی صفحات 84-102

    سرمایه در گردش بخش عظیمی از سرمایه سازمان در شرکتهای کوچک و متوسط را به خود اختصاص داده و مدیریت آن از اهمیت بسزایی برخوردار است .زیرا داراییها و بدهیهای جاری در برگیرنده اقلامی هستند که مستقیما در چرخه عملیاتی شرکت ایفای نقش میکنند . لذا بر پایه این استدلال، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه در گردش و جریان نقد بر ارزش شرکتهای کوچک و متوسط است. پژوهش حاضر از لحاظ طبقهبندی تحقیق بر مبنای هدف، از نوع تحقیق کاربردی است؛ از نظر روش، پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر تحلیل رگرسیونی با استفاده از پنل دیتا است. همچنین در تحقیق حاضر برای آزمون فرضیه ها از اطلاعات تاریخی استفاده میشود، بنابراین طرح این پژوهش از نوع تحقیق شبه آزمایشی (پس رویدادی) است. در این پژوهش اطلاعات مربوط به 29 شرکت نمونه در دوره زمانی 8 ساله بین سالهای 1390-1397 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (در مجموع 232 شرکت- سال) تا ارتباط بین متغیرها برای آزمون فرضیه تحقیق بررسی شود. بر اساس نتایج بدست آمده در پژوهش حاضر، سرمایه در گردش و جریان نقد بر ارزش شرکتهای کوچک و متوسط تاثیرگذار است. به بیان دیگر پژوهش حاضر نشان داد که مدیریت سرمایه در گردش و استفاده بهینه و کارا از داراییها و بدهیهای جاری، تاثیر مثبتی بر عملکرد و افزایش ارزش شرکتهای کوچک و متوسط خواهد شد.

    کلیدواژگان: سرمایه در گردش، جریان نقد، ارزش شرکت، شرکت های کوچک و متوسط
  • هادی متحدی *، محمد صیادی، بهنام مرادخانی، مهدیه مودی صفحات 103-116

    تحقیق حاضر به بررسی نگرشها و عوامل موثر بر استقرار و فرایند گذار به حسابداری تعهدی در استان سیستان و بلوچستان میپردازد. در این تحقیق تلاش براین است تا عوامل موثر بر استقرار و فرایند گذار به حسابداری تعهدی را مورد بررسی قرار داده و همچنین راه کارهایی را نیز در این خصوص ارایه دهیم. این عوامل، باتوجه به مطالعه ادبیاتی صورت گرفته و همچنین با نظر متخصصان و کارشناسان در حوزه نظام های مالی،"عوامل موثر" عنوان شده است که این عوامل به سه دسته عوامل مدیریتی، مسئولیت پاسخگویی و بودجهریزی عملیاتی طبقهبندی میشود که بوسیله شاخصهای مختلفی سنجیده و مورد ارزیابی قرار گرفت. روش انجام تحقیق از نوع پیمایشی بوده و از روش های آمار استنباطی استفاده گردید. به منظور آزمون فرضیه های تحقیق، اطلاعات مورد نیاز از طریق توزیع پرسشنامه هایی بین مدیران وکارشناسان مرتبط با نظامهای مالی توزیع گردید. داده های گردآوری شده با نرم افزار SPSS وEcxel مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که بین نگرشها و عوامل موثر بر استقرار و پیاده سازی نظام حسابداری تعهدی در آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان، رابطه معناداری وجود دارد

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، بخش دولتی، حسابداری تعهدی، سیستان و بلوچستان
  • علی اصغر ملاداودی*، مهناز مهتابی صفحات 117-135

    امروزه، سرمایه اجتماعی مفهومی چندبعدی است، پژوهشهای انجام شده پیرامون این مفهوم در صورتی حالت کامل و «معرف گونه »خواهد داشت که به ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی و ارتباط میان ابعاد آن بپردازد. با مطالعه متون مختلف میتوان دو بعد ساختاری و شناختی را برای سرمایه اجتماعی بر شمرد. بعد ساختاری سرمایه اجتماعی شامل قوانین انعطاف- پذیر و شبکه های ارتباطی و بعد شناختی به اعتماد، همیاری و همکاری گروهی اعضاء درون یک سازمان اشاره دارد. در این تحقیق، ابعاد سرمایه اجتماعی به عنوان متغیر مستقل و عملکرد منابع انسانی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان شعب شرق سازمان تامین اجتماعی تشکیل داده است. روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی میباشد و روش جمعآوری داده ها میدانی- کتابخانه ای میباشد. نتایج تحقیق نشان میدهد که تاثیر ابعاد سرمایه اجتماعی (بعد ساختاری، بعد شناختی و بعد رابطه ای بر عملکرد منابع انسانی در شعب شرق سازمان تامین اجتماعی تهران تاثیر مثبت (مستقیم) داشته است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، عملکرد نیروی انسانی، سازمان تامین اجتماعی